Kanu atrakcija leta 2020

Pošto je počela korona, najednom su počela da se ,,pojavljuju,, razna ,,skrivena mesta,, koje kuda. Jedno od takvih je i Radoinjsko jezero. Ali, Radoinjsko jezero nije skriveno, niti je se iznenada pojavilo od nekud, ono je najnizvodnije jezero na Uvcu i sastavni je deo Specijalnog rezervata prirode „Uvac“, i tu je, blizu Zlatibora, još bliže Zlatara a najbliže Priboja. Jezero je uklješteno između strmih krečnjačkih obala i dugačko 11km sa najvećom dubinom od oko 30m.

Sad, pored svih zanimljivih i činjeničnih stvari vezanih za ovo jezero, ono je isto tako i jedno zaista ušuškano i prekrasno mesto za uživanje i provod. Dnevne žurke su standardna pojava u toku letnjih meseci, pa je za mlade ovo jedan pravi raj 🙂 Na jezeru imaju tri kafića u kojima se možete osvežiti, kafom, alkoholnim i bezalkoholnim pićima. Ukoliko planirate da provede ceo dan tu, preporučujem da ponesete svoju hranu.

Jedna od aktivnosti je KANU. Kanu možete iznajmiti baš tu na jezeru, dobijate i svu dodatnu opremu. Znali, ne znali da upravljate kanuom, svakako nemojte to propustiti. Iznajmite kanu i odvezite se duž jezera u pravcu Kokinog broda i uživajte u neponovljim predelima.

Kad ste već stigli do Radoinjskog jezera, ne propustite da svratite i do sela Vraneša, u kome imate čak tri vidikovca sa pogledom na Uvac.

Radoinjsko jezero je udaljeno 32.5km od Zlatibora i može se doći sa dve strane. Sa strane Kokinog broda ili kraćim putem kroz selo Senjište. Oba puta su odlična.

I nije bezveze, i nije dosadno i nije ništa lošije od jezera Komo, naše je i takvo je zbog svih nas. Može bolje, uvek može bolje, ali da bi bilo bolje mi moramo da budemo bolji, kako bi i ono što nas okružuje bilo zaista dobro. Uvek je sve iz kog ugla gledamo. Zato, pogledajmo iz najboljeg i uživajmo u svim lepotama kojima smo okruženi. Manje kritike, više užitka 🙂

Slike: Kristina Dabić

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.